RSS Feed

Posts Tagged ‘Warsawa’

 1. Ihopsättning fortsättning

  mars 10, 2013 av Sabina Koggdal

  I veckan fick Elvita och Warsawa träffas på neutral mark på sängen. Det gick ganska bra. Det var mycket nosande och undersökande fast mest av sängen. En gång brottades de lite men annars gick det fint.
  Efter det fick de gå tillbaka till den delade buren. Jag bytte plats på dem en gång till och senare testade jag att ta bort avdelaren.

  Försökte lägga in en film här men det gick inte.

  Det var väldigt spänt mellan dem till en början. Sen började Warsawa stampa och visade tydliga brunsttecken. Jag har hör att det kan var dumt att sätta ihop brunstande honor och Elvita började dessutom bli lite gammal. Äldre honor ska helst sättas ihop med mycket unga honor för att det inte ska gå dåligt och de ska börja slåss.

  Så jag satte i avdelaren och väntade ett par dagar. Sen testade jag igen. Det var mindre spänt mellan dem den här gången och Warsawa verkade nästan helt ointresserad. Elvita var däremot mer intresserad och sprang fram lite då och då, men var duktig och visade underlägsenhet mot Warsawa när det behövdes.

  image

  Idag hittade jag dem sovandes i sandskålen där de hade boat.

  image

  Så himla fint! Mission accomplished trots att Elvita snart är 10 veckor och att Warsawa brunstade.
  Nu ska vi bygga ett lock till det nya stora akvariet så de kan få flytta in där. :)


 2. Ihopsättningen har börjat

  mars 3, 2013 av Sabina Koggdal

  Ikväll när vi kom hem städade jag ur Warsawas bur och satte in avdelaren igen. Sen i med spån, inredning och gerbiler. Här är innan de fick hoppa ner och innan de fick sandskålar.

  image

  Här är en bild till på fina lilla Elvita.

  image

  Och det har gått hyfsat bra hittills. De har nosat lite genom gallret utan några större tecken på illvilja. Imorgon blir det sidbyte. Nu ska jag somna med en Smul på magen :)

  image


 3. Ny burkompis!

  mars 2, 2013 av Sabina Koggdal

  Idag var jag på gerbilutställning I Norrköping.

  image

  Jag träffade uppfödaren för tsunamis gerbiler som ställde ut några av sina gerbiler. Med mig hem fick jag en lite hona med färgen nutmeg från tsunamis och ska försöka sätta ihop henne med Warsawa.

  image

  Elvita heter hon, är 8 veckor och sjukt söt. Färgen nutmeg är lite speciell. De är så här ganska orange när de är små och skiftar sedan och får mörka stickelhår när de blir äldre. Elivitas pappa Marly vann första pris i vad jag tror var standardklassen. Mycket stilig kille.

  image


 4. Satsning på välbefinnande och ridning? …och gerbilbilder :)

  februari 1, 2013 av Sabina Koggdal

  Igår åt vi tacos och Edit och Warsawa fick smaka gurka och ost. Edit blev glad och satte sig nöjd och tuggade ost i matskålen.

  image

  Warsawa sprang istället runt i hela buren och var allmänt svårfotad.

  image

  Men fick med henne på bild till slut också. Hon är nästan lika stor som Edit nu.

  image

  Idag har jag träningsvärk. Inte för att jag tränat, för träningen gick inte alls bra när det blev lite mycket annat ett par veckor, men för att jag ridit igen.
  Jag slutade rida innan jul för jag hade helt enkelt inte råd med det längre. Det är svårt att ha dyra intressen när man får lägsta aktivitetsersättningen från försäkringskassan.
  Men så blev jag tipsad om att man kan ju vara medryttare åt någon. Alltså någon som har häst men vill ha hjälp att ta hand om och rida den. Innan jul fick jag reda på att Thea hade en jobbarkompis som hade två islandshästar hon behövde hjälp att rida. Det lät ju skitbra tänkte jag och i onsdags var vi där första gången båda två och red ut med Drottning och Gramur som hästarna heter. Jag var uppenbarligen upptagen med att bara vara och glömde fota, men jag tar det som ett gott tecken.
  I helgen var jag och hjälpte till i cafét och med nybörjarridning i stallet jag red i innan och fick ett fantastiskt bra erbjudande om att bli medryttare åt en där. Jag har en riktigt tur med det här. Hon som behövde hjälp håller inte på så mycket med klassisk ridning utan saker som akademisk ridkonst, frihetsdressyr och horsemanship. Här kan man läsa lite mer om vad det är. Det är saker som jag, ända sen jag hörde talas om det för ett par år sen, velat prova mer och ägna mig åt mer än det man får lära sig på ridskola. Och plötsligt finns möjligheten att få vara med ryttare åt en som håller på med just de här sakerna! Jag var så glad när jag åkte från stallet efter att ha pratat med henne om eventuellt medryttarskap att jag inte kunde sluta le. Och under veckan har jag googlat runt på akademisk ridkonst för att ta reda på mer. Det är svårt att förklara men det här är en sån himla stor möjlighet för mig att testa nåt jag verkligen är intresserad av.
  Så nu har jag alltså två ställen att rida på men jag kommer antagligen bara ha tid med ett. Ska under den närmaste veckan ta reda på vad det blir, men det lutar tyvärr åt att Thea får rida islänningarna själv.


 5. Projekt ”SmulåLab”

  december 14, 2012 av Sabina Koggdal

  Projekt InneSmul gick förvånansvärt bra, redan andra dagen gick hon runt i hela lägenheten och hon använde låda, åt och drack.
  Hon jamade en del på nätterna och verkade be oss öppna en dörr ut som hon inte riktigt visste vart den fanns, men annars gick hon runt som om hon bott här länge och var väldigt social.
  image
  Här ligger hon och vilar på min mage när jag tittar på tv.

  image
  Hon har hittat gerbilerna också, de var riktigt spännande att titta på. Vi har kommit fram till att vi har en katt-tv. :)
  Hon har gått runt buren en del och tittat in men verkar inte vilja äta dem än. Igår tittade Warsawa och Smulan på varandra genom glaset i buren och Warsawa blev inte rädd.

  Laban trivdes inte så bra med att bli lämnad ensam i Vrigstad så länge medan Ami jobbade så vi bestämde oss för att börja projekt SmulåLab lite tidigare än vi först tänkt.
  Så i torsdags förra veckan åkte jag ner och hämtade honom. Då hade Smulan varit här i fyra dagar och bott in sig riktigt bra.
  image
  Det var mysig vinterväg på vägen ner till Vrigstad och jag lyssnade på gamla blandskivor jag hittat i huset i Växjö.
  Och Laban var så glad över att det var mycket snö ute.
  image

  Laban är van vid katter och har till och med fått stryk av ett par stycken. Så han tyckte inte det var konstigt alls att vi plötsligt hade katt. Enda problemet var att Smulan tyckte det kändes tryggt och säkert under vår säng, där Laban alltid sover. Så när han skulle gå och lägga sig låg det en arg katt där, men han är duktig och förstår att det inte är smart att gå och lägga sig då.
  image
  Efter ett tag fattade Smulan att man kunde vara ganska säker uppe i sängen även om det var läskigt när Laban kom för nära.

  image
  Men här är bildbevis (även om det är en dålig bild) på att det går bättre och bättre. Laban ligger i hallen utanför sovrummet och Smulan kan slappna av i sängen.

  image
  Och nu ligger Smulan och sover i vår säng varje natt och Laban ligger på sin plats under den. Häromdagen stod Laban och åt samtidigt som hon låg i sängen, vi har hans matskålar i sovrummet, utan att hon blev arg, reste ragg eller fräste på honom.
  Det är faktiskt bara knappt två veckor sen vi hämtade Smulan så jag tycker att båda anpassat sig väldigt fort. De kanske inte kommer bli kompisar på en gång men jag tror ändå det här kommer gå riktigt bra.


 6. Djurdagen

  november 20, 2012 av Sabina Koggdal

  Nu har jag inte lagt upp nåt här på länge så nu är det väl dags.

  Idag har varit en djurdag. Först tog jag en lång skogspromenad med Laban och vi träffade en fin rottweilertjej som Laban är kompis med. Det blir tyvärr inga bilder på rottisflickan men ett par fick jag till på Laban när han stod och luktade på ett väldigt intressant löv.

  image

  image

  När vi kom hem lade sig Laban trött och nöjd under soffbordet. Jag gick och diskade lite och kom sedan tillbaka och då tuggade han nöjt på ett ben han fick igår när vi också köpte en tandborste (14 år gammal hundmun luktar inte bra).
  Jag klappar honom lite för att han är duktig och äter ben på sin handduk. Ser att han ligger på en plastpåse som jag tror är till nån datordel. (Boris har hållt på att mecka datorer en del på sistone).

  image

  Sen.. hittar jag den här på golvet!
  image

  Jag ringer Boris som bekräftar min misstanke. Igår hade han packat in benet i zip-påsen och lagt den i Charlieskassen som den kom i. Våran inbrottarhund har alltså lyckats ta sig igenom båda två!
  Han visste att det var hans så han såg till att hämta det.

  Nu ikväll har jag varit och ridit. Vi skulle hoppa ett studshinder. För er som inte vet är det när två hinder står så nära varandra så hästen inte hinner ta nåt galoppsprång emellan, utan får göra två hopp i rad och det ser lite studsigt ut.
  Min bångstyriga lilla pålle ville inte fatta galopp och vägrade hoppa hindret. Men jag var envis och fick honom både i bra galopp och över hindret till slut. :)
  Här är han. Fina Harry Barry.
  image

  image

  De har också ursöta kattungar i stallet just nu.
  image

  När jag kom hem käkade vi spaghetti och köttfärssås och Edit och Warsawa fick smaka lite spaghetti.
  image


 7. Fest och festival samt en gerbil uppdatering

  augusti 31, 2012 av Sabina Koggdal

  Skulle ha uppdaterat om det här för ganska längesen men det krånglade när jag skulle lägga upp inlägget och sen har jag inte orkat.
  För några veckor sedan (ganska många veckor sen nu) blev det en spontan tripp till Göteborg för att se Alice Cooper.

  image

  image

  image

  Sen var det dags för Kalabalikfestivalen. Klubb Kalabalik ordnade festival för andra gången.
  Den är på Tyrolen, en gammal folkpark utanför blädinge, som ligger utanför Alvesta, som ligger utanför Växjö.
  Det var nice. Trevligt folk och skön musik.

  image

  image

  image

  Jag tog inte så mycket mer bilder än så första dagen och andra dagen glömde jag telefonen hemma, smart.

  Vi passade på att besöka slottsruinen i Växjö. Jag har alltid tyckt att det är så fint
  och mysigt där ute vid ruinen.

  image

  image

  image

  image

  image

  image

  image

  Insåg att jag inte berättat hur ihopsättningen med Edit och Warsawa slutade.
  Jag tog bort gallret ett par dagar senare.

  Jag försökte lägga in en film här på när jag tog bort gallret men det verkar inte funka. Allt gick fint i alla fall och en liten stund senare lade sig Warsawa på rygg framför Edit, vilket är ett bra tecken på undergivenhet. Det var lite spänt mellan dem ett tag till men sen verkade allt gå fint.
  Det här var innan vi åkte ner till Växjö och festivalen och Torbjörn skulle passa dem under helgen. Innan vi lämnade dem hos honom sov de tillsammans i ett hörn.

  Efter helgen fyllde jag på med mer spån och saker i buren nu när allt kändes lugnt mellan dem.

  image

  Häromdagen hade de grävt den här snygga gången!
  image

  image

  Warsawa blir mer och mer orädd och Edit mår fantastiskt mycket bättre nu när hon har en burkompis. Hon har blivit mycket aktivare, gräver gångar och strimlar toarullar på löpande band och har till och med blivit finare i pälsen.


 8. Ihopsättningen

  augusti 13, 2012 av Sabina Koggdal

  Ihopsättningen börjat! Jag började för några dagar sen.
  Men innan jag skriver mer om det blir det lite Warsawabilder från när jag hämtade henne. Det är lite diabetesvarning på de här bilderna.

  image

  image

  image

  image

  image

  image

  image

  Sista bilden är från första ihopsläppet på sängen. Det gick väl hyffsat, men Warsawa var ganska rädd och efter att Edit snäst av henne ett par gånger var hon rätt hispig i närheten av henne.
  Men de slogs aldrig så det var ju bra.
  Men efter som det var ganska spänt bestämde jag att delad bur nog var rätt sätt att fortsätta på sen.
  Så jag byggde en avdelare till akvariet som Edit bodde i tidigare.

  image

  Sen hade jag i lite spån och lite saker. Kartonghus, toapapper att boa med och så.

  image

  Och sen fick Edit och Warsawa hoppa in också.

  image

  image

  Båda sprang runt och undersökte allt direkt och möttes bara som hastigast vid mitten men verkade inte som nån av dem hade tid att hälsa då.
  När de väl hälsade sen började Edit bita och ”gräva” på gallret och Warsawa blev skiträdd.
  Men lagom till det var det dags för sidbyte kunde de hälsa utan problem .

  image

  Tror de blev lite stressade eller uppspelta av varandras lukter för då började Edit bita på gallret igen när de nosade på varandra.
  Men hon lugnade ner sig efter ett tag.
  Sen dess har det gått ganska bra men de verkar mest inte bry sig om varandra. De nosar vid gallret ibland utan att börja bråka men Edit bygger alltid sitt sovställe i ett hör bort ifrån gallret.
  Jag tror att jag ska köra så här nån dag till och sen testa att ta bort avdelaren.


 9. Warsawa

  augusti 5, 2012 av Sabina Koggdal

  Nu är det bestämt. Imorgon hämtar jag upp en liten hona vid namn Warsawa som ska bli Edits nya burkompis.
  image

  Hon är ju fruktansvärt söt.
  Crux kommer tyvärr få flytta tillbaka till sin förra ägare. Nu får vi bara hoppas på att Edit och Warsawa accepterar varandra.