Innan julen kom gjorde jag och Torbjörn ett försök till att koka lakritsknäck. Jag fick idén från en kompis i Göteborg som hade gjort det. Vi köpte turkisk peppar som vi malde ner med morteln och hade i smeten istället för mandel precis innan det är dags att lägga i formar.
Jag gissar att turkisk peppar var mer värmekänslig än övrig knäcksmet för smeten blev mörkare och mörkare ganska snabbt trots att vi sakta sänkte värmen. Ni ser resultatet nedanför.
De färdiga knäcken blev aningen hårdare än jag vill ha dem och det var mest bara de första som smakade någon lakrits alls. Men trots detta tycker jag de blev goda
Kletigt värre när man gör knäck.
De allra ljusaste i första raden är utan turkisk peppar. Sedan ser ni den ganska snabba gradvisa förändringen.
Som avslutning på det här får ni en bild på min kraschade frisyr jag gjorde innan vi skulle på en fest innan jul. Jag hade för en gång skull orkat fixa håret innan jag skulle iväg. Det var spikrakt på ena sidan och stora korkskruvar på andra sidan och såg faktiskt rätt coolt ut.
Vad jag inte tog med i beräkningen var vädret som var fuktigt och småregnigt. Så redan innan vi kommit till festen såg mitt hår ganska ledset ut och det blev inte bättre under kvällens gång.
Dock så hade jag på min fina, gula, nya favoritskjorta från Sri Lanka vilket gjorde att det kändes lite bättre.
Jag tycker om gult för er som inte visste det. Gul var min favoritfärg när jag var liten trots att alla andra påstod att ”gult är fult” och kallade mig för påskkyckling för att jag gillade gult och fyllde år nära påsken.
Men nu har det kommit tillbaka och jag gillar gult igen Det är en skön färg som passar bra till svart och den lyser upp lite.
Här ser ni vad lite väder kan göra. Det hade väl varit bättre om jag haft en bild på när det faktiskt såg bra ut också.