RSS Feed

Posts Tagged ‘UNF’

 1. Solig morgon i Göteborg

  februari 26, 2012 av Sabina Koggdal

  Klockan är 8.20 och jag sitter och väntar på en buss i Göteborg.
  Jag har varit arbetslös ett tag nu och då är det svårare än man tror att ta sig upp på morgonen, eller har det kanske något att göra med bara tre timmars sömn? Det kan ju vara så också.

  Jag åkte till Göteborg redan i förrgår och allt kändes som förr. För några år sedan, kanske 6-7 år sedan (det är nog så länge sen) åkte jag mycket till Göteborg.
  Jag hälsade på vänner, gick på synthklubb. Och det är lite det jag gjort nu också så det känns precis som förr.

  Jag bor ju i Jönköping nu och det är fruktansvärt dåligt uteliv där (eller är det jag som är bortskämd med schyssta synthklubbar). Så det känns så bra att vara här, träffa vänner man inte sett på länge och gå på bra synthklubb.

  Men det är inte bara härlig vänner och bra synthklubbar som dragit mig hit. Jag ska också föreläsa på UNF-kursen Specialisten: Globalt. Där ska jag prata lite om Fake Free och om Schyst resande.
  Kul at man själv får börja föreläsa lite. Dela med sig av det man kan och varit med om.
  Och så får jag träffa några av de som var med på Sri Lanka. Jag har inte träffat dem sen vi kom hem så det ska bli kul.


 2. På väg

  oktober 7, 2011 av Sabina Koggdal

  Eller ja, åtminstone på räls. Sitter på tåget till stockholm nu för att åka på förträff inför Sri Lanka-resan. Det ska bli kul att träffa gruppen igen.
  Idag tänkte jag hinna med att träffa en kompis och gå på en dansföreställning innan samlingen med Sri Lanka-gruppen.

  Jag har också varit på vårdcentralen idag och bokat tid för vaccinering mot polio och hapatit A.

  Men nu sitter jag som sagt på tåget och funderar på att plocka fram lite garn och virka lite. Min äldre bror fick nyligen tillökning i familjen så jag var nere hos dem på namngivningsfest för nykomna Ella. Jag virkade små djur till henne i present som tugg-och lek-nallar.

  20111007-132400.jpg
  Hennes bror som är mycket förjust i sin faster Sabina(det är alltid lika kul att se hur glad han blir när jag kommer och hälsar på)tyckte om nallarna nästan mer än Ella. Så jag frågade om han också ville ha en och det var klart han ville. Fick den här beskrivningen på hur den skulle se ut:

  20111007-133139.jpg
  Så nu är det bara att börja virka :)


 3. Inlägg no. 1

  oktober 6, 2011 av Sabina Koggdal

  Sådana här fina blommor kan man hitta vid busshållplatsen Lassarettsparken i Jönköping under någon vecka på våren.

  Men nu är det höst och inte vår och jag har tänkt att jag ska börja blogga.
  För ett tag sen kände jag ett behov av att kunna visa bilder för folk jag känner, visa upp olika projekt jag håller på med (ni som känner mig vet att jag tycker om att pyssla), och kanske till och med berätta lite om min vardag. Sen får väl folk läsa eller inte, tycka om eller hata och så får vi se hur länge det här projektet håller. :)

  Jag tror att det kommer bli ganska mycket bilder och inte överdrivet mycket text, så grattis till er som hellre ser på bilder än läser långa textmassor. För er som går under utan långa textmassor kan jag säkert åstadkomma något sådant någon gång också eller så kanske jag bara är lat och länkar till någon annan som orkat skriva en lång textmassa. ;)
  Bilder är något jag tycker om i alla fall och jag tycker om att fota. Ibland är jag bra på det och ibland kan jag vara ruskigt dålig och ni kommer säkert få se båda delarna.

  En annan sak som jag kommer skriva om i den närmaste framtiden är min resa till Sri Lanka. Jag är sjukt pepp på att åka dit och uppleva en massa saker och med lite tur kommer jag kunna uppdatera med bilder medan vi är där. :)
  Vill man veta mer om Sri Lanka kan man gå in på den här wikipedialänken. Eller varför inte bara googla Sri Lanka.
  Jag kommer åka dit med UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund och på plats få träffa ADIC, Alcohol and Drug Infromation Centre (deras hemsida är inte riktigt vad vi skulle kalla 2011, men Sri Lanka är varken Sverige eller västvärld och allt som är häftigt eller snyggt här är inte det där och tvärtom). De jobbar med liknande saker som UNF fast på Sri Lanka.
  Vi är en grupp på 16 ungdomar uttagna från UNF i hela Sverige som har fått chansen att göra den här resan. Vi kommer få träffa, jobba med och utbyta erfarenheter med ADIC.
  Mer om Sri Lanka kommer alltså senare.

  Som avslutning på det här får ni en bild på ostmästare Gerard för att han ser jävligt creepy ut (Det är ju faktiskt snart halloween) och helt random fanns med på ett mjölkpaket en gång, samt lite smygreklam från Arla.