RSS Feed

Posts Tagged ‘Telefon’

 1. Död? Jag? Nej nej.

  maj 28, 2012 av Sabina Koggdal

  Ibland mår jag inte riktigt som jag ska och då kan det bli att man inte bloggar på nästan två månader.

  Men det slutar ju inte hända saker för att jag slutar skriva här och nu har det hänt grejer.

  Jag har fyllt år. Jag är numera 25 år och den här gången kändes det faktiskt annorlunda att fylla år.
  Ni vet den klassiska frågan ”hur känns det?” som man får, som om det skulle vara nån slags omvälvande upplevelse att det blev nytt datum och dagen råkar sammanfalla med det datum man föddes.
  Jag har aldrig fattat.
  Men den här gången kändes det annorlunda. Det känns ju fånigt men jag kände mig gammal. Jag har alltid kännt att 23-24 känns jäkligt bra att vara, och det var det ju, men nu var man liksom förbi det.
  Ska man vara vuxen nu? Är det nu folk börjar förvänta sig att man på nåt vis skaffar sig nåt slags stabilt liv? Gör något av sitt liv?
  Lite så tänkte jag.
  Men å andra sidan har jag alltid kännt att 26 känns helt ok så nästa år blir nog allt som vanligt igen. :)

  Nu till mer materiella ting.
  Jag fick en ny telefon när jag fyllde år.
  För ett tag sen blev jag ju av med min iPhone 4 på ett tåg från Göteborg och den fick ersättas med Boris 3gs.
  Men det blev inte riktigt som jag tänkt mig.
  Jag funderade länge, innan jag skaffade min iPhone 4, på om jag verkligen behövde en smartphone, vilka funktioner jag ville ha och om funktionerna var värda priset.
  Jag blev lite förvånad när jag kom fram till att antagligen ganska mycket i mitt liv skulle kunna underlättas av en smartphone.
  Jag hade till exempel aldrig börjat blogga om jag inte kunde bloggat från telefonen.
  Att ha internet i fickan var en stor anledning. Jag insåg att jag ringde andra som hade smartphones när jag ville veta något jag själv kunde kollat på internet, busstider, öppettider, priser etc. Nu går det på interneträkningen istället för telefonräkningen :)
  Jag ville också ha en bra kamera i telefonen. Jag tycker om att fota och man vill kunna ta ok bilder utan att släpa med systemkameran.
  En annan anledning är att jag är kroniskt dålig på att uppdatera mig om saker på internet så fort det blir lite krångligt. Jag har aldrig lyckats vara aktiv på forum eller andra sociala platser på nätet och glömde ofta att kolla mailen. Med en smartphone slapp jag leta upp en dator med internet och viktigast av allt, telefonen säger till när det händer nåt. Så jag behöver liksom inte anstränga mig men är uppdaterad ändå.
  Nu låter det här kanske som ganska självklara grejer, men det gör stor skillnad.
  Jag var grymt nöjd med min iPhone 4 och när jag bytte ner mig till trean försvann mängder av de delar som var anledningen till att jag skaffade smartphone.
  Trean hade kass kamera, dålig skärm som inte gick att surfa på, den var mycket långsammare, stängde av sig, hängde sig osv.
  Tänker inte ta upp allt här och nu, men det var lite för många störmoment för att teknikmänniskan i mig skulle kunna använda den som tänkt och fortfarande vara en glad och harmonisk teknikmänniska.
  Och detta kan ha gått ut lite över min omgivning som snappade upp att det kanske var dags med en ny telefon.
  Då fick jag den här:

  image

  Det är en Sony Xperia S.
  Till en början var hela telefonen ett störmoment, allt krånglade. Men när man väl letat sig igenom djungeln av appar och hittade en bra mail-app och kalender till exempel och satt sig in i hur kameran fungerar börjar den bli sjukt bra!
  Det här är inget du köper och som bara funkar, men däremot är möjligheterna med den här telefonen otroligt mycket större än med t. ex en iPhone 4.

  Nog pratat om telefoner. Jag har ju faktiskt varit ute och rest lite igen.
  Rhodos med familjen blev det den här gången. Jag, Boris, mamma, pappa, mina bröder och min äldsta brors familj åkte iväg en vecka för att fira att mamma fyllde 60.
  Det var charter och all inclusive och vi bodde på ett ganska klassiskt charterhotell med egen strand.
  Jag tror jag gör ett separat inlägg med bilder från resan, så ni får nöja er med den här så länge som är utsikten från min och Boris balkong.

  image


 2. Telefonlös och hårlös?

  mars 2, 2012 av Sabina Koggdal

  I söndags blev jag av med min telefon på tåget från Göteborg. Det var en till som blev av med sin telefon på samma tåg och när vi ringde min var den avstängd, så den är med största sannolikhet stulen.
  Först får man ju lite panik. Alla kontakter, almanackan, bilder etc. allt är ju borta.
  Men det har löst sig ganska bra. Jag har lånat min pojkväns gamla iPhone och lyckats få internet på den och nästan allt i telefonen var backupat till datorn.
  Enda problemet är att jag inte kan ringa. Jag har spärrat och beställt nytt sim-kort men det har inte kommit. Det är nu man märker hur beroende man är av telefonen.
  Jag har under veckan till exempel provat på old school-metoden att bestämma en tid och plats och komma dit utan att höras av på telefon.
  Och det roliga är ju att nu har jag faktiskt, som man skämtat om tidigare, en telefon utan telefon. Den har wi-fi, bluetooth, kamera mm. men jag kan inte ringa med den!

  Igår tänkte jag att det var dags att klippa lite på min tidigare frisyr som fått växa sig lång sedan september. Så jag gick till min nya frisör i Jönköping som jag skaffade mig förra året. Det var de som klippte av mitt långa hår och gjorde det till en snygg brant page/bob som jag trivts sjukt bra i.
  Men igår var jag inte nöjd när jag kom hem.
  Jag ser ju ingenting utan glasögon så man kan inte alltid stoppa dem i tid. Men det var nog först när jag kom hem som jag kände att det här var ju faktiskt inte vad jag tänkt mig.
  Så här blev det i alla fall

  20120302-101740.jpg

  20120302-101754.jpg

  Ni ser ju att det ser olika ut på de olika sidorna och det är för att mitt hår gärna böjer sig åt höger. Men förra gången jag klippte mig hos dem var det mycket jämnare och såg ut så här:

  20120302-102135.jpg
  Jag var nog inte tillräckligt tydlig med att jag vill ha långt fram och kort bak med en brant lutning.
  Idag tänkte jag gå tillbaka och se om de vill klippa om mig. Och nu har jag googlat fram lite bilder som visar lite mer åt vilket håll jag tänkt mig. Så vi får se hur det blir sen.

  20120302-102522.jpg

  20120302-102848.jpg
  Nåt åt det här hållet har jag tänkt mig. Men nu har jag ju fått kortare fram så då får man kanske klippa upp mer i nacken för att få lutningen jag vill ha.