RSS Feed

Posts Tagged ‘teckna’

 1. Kreativitet och vegetariskt

  mars 22, 2013 av Sabina Koggdal

  Vardagen har mest rullat på på senaste och det har väl inte hänt jättespännande saker direkt. Jag har inte riktigt orkat med jättespännande saker heller. Jag har försökt vara med på lite UNF-grejer men har väl fått inse att jag är halvtidssjukskriven av en anledning. Försöker ta hand om mig själv och så i alla fall.

  Häromveckan blev jag lite inspirerad till att teckna på ett styrelsemöte. Lite kul för det var sjukt längesen jag tecknade nåt överhuvudtaget. Alltså, säkert nåt år sedan. Och ja, det märks ju att det var ett tag sen men är lite nöjd med mitt lilla kladd i alla fall.

  image

  image

  Det här inlägget blir lite random men det får folk leva med. Nu tänkte jag nämligen lägga upp en sån där matbild. :p
  Jag fick någon slags inspiration att tänka mer på vad jag äter. Jag tänkte jag skulle äta lite mer vegetariskt. Sen när jag började handla kom jag på att jag vill handla närproducerat och gärna svenskt och samtidigt tänka på att få i sig allt man behöver. Det var inte helt lätt. Och så här års känns det som man får välja bort 80% av butiken om man vill handla svenskt och närproducerat för vi producerar ju inte så mycket vid den här tiden. Och nästan hela frukt- och grönsaksdisken var från Sydafrika eller i bästa fall Italien. Bestämde mig till slut på att köra på vegetariskt och lite svenskt. Så jag köpte tofu vilket jag aldrig lagat själv samt svenska rotfrukter.
  Tofun marinerades och stektes som kött, rotsakerna grillades i ugnen och sen lade jag till lite salladsmix (säkert inte alls närproducerad) vi hade fått över från en annan dag och lite bearnaisesås till
  And voila!

  image

  Alltså, det är ju inte så avancerad mat men det blev gott och jag kände mig i varje fall lite duktig som uppnått några av mina mål. :)

  Vi har också börjat jobba på att fixa en bänk till gerbilernas nya akvarie vi skaffade för ett tag sen. Det var fruktansvärt svårt att hitta en bänk med rätt mått och jag ville dessutom ha hjul på den men nu har vi lyckats. Kommer mer om detta i ett senare inlägg.