RSS Feed

Posts Tagged ‘Stockholm’

 1. Byggdags och sedan Sthlm

  mars 28, 2013 av Sabina Koggdal

  För ett tag sen fick vi ett akvarie av en kompis som haft sina ödlor i det och inte behövde det längre. Det är nästan dubbelt så stort som det vi har nu och är tänkt att bli Warsawas och Elvitas nya hem. Problemet är att det inte finns något lock till och inte häller nåt att ställa den på. Jag ville ha någon slags bänk eller ställning med hjul så man kan flytta på den. Som det är nu så måste man vara två för att flytta på det lilla och det stora kommer vara svårt att rubba. Så vi har letat efter en bra bänk i möbelaffärer, på blocket och second hand utan att hitta nåt i rätt storlek. Men så drog vi till IKEA och kom fram till att två lackbord tillsammans blir ganska perfekt mått. Ena sortens bord hade vi dessutom redan hemma och Boris kunde fixa hjul på jobbet. Så det enda vi behövde köpa var det lilla bordet och ett par bläck att sätta ihop det med. Här är resultatet.

  image

  image

  Det längre bordet kommer ha hyllan som medföljer och det lilla kommer döljas bakom soffan. Sjukt nöjd med resultatet. Nu behöver vi bara bygga ett lock också. :) I helgen som var besökte vi Stockholm. På vägen upp stannade vi på systemet i Linköping och här är mina fynd. Hittade en del kul alkoholfritt den här gången.

  image

  Vi sov hos Adéle och på fredagen besökte vi krogen. Ett trevligt ställe på medborgarplatsen. De hade lite trevlig inredning och mjölkkannor som barstolar.

  image

  Jag tog ett gäng gröntonade bilder på Boris.

  image

  image

  image

  Här är Adéle och Love också. Fick tyvärr ingen bättre bild på dem då min mobilkamera inte gillade att det var mörkt.

  image

  Dagen efter gick vi en mysig och solig promenad med fina Lova på isen.

  image

  image

  image

  Vi passade också på att äta stockholmsk pizza. Vet att matbilder är uttjatat fenomen på internet men kolla, pizzan får plats i kartongen!

  image

  På lördagen var vi på inflyttningsfest hos en kompis till mig som flyttat till ett fantastiskt fint hus och bildat kollektiv med några vänner. Sjukt bra fest med mycket folk och jag träffade vänner jag inte sett på länge. Tyvärr var jag nog för upptagen med att umgås så det blev inga bilder. Det var den helgen och i helgen som kommer åker jag till Stockholm igen för att fira min och pappas födelsedag med pappa och Johannes. Mer om det sen. :)


 2. Frisyrer och föreläsningar

  mars 23, 2012 av Sabina Koggdal

  Helgen i Stockholm var hur bra som helst. Jag mår så bra av att komma iväg och träffa folk jag tycker om.
  Bussfärden var dock inte helt problemfri. Bara någon mil utanför Jönköping stannar bussen och går inte igång igen, så vi får vänta på ersättningsbuss. Som tur var träffade jag en sjukt trevlig tjej på bussen som tydligen var kompis till en kompis till Boris, så vi hade inte några problem med att fördriva tiden.
  När vi fick reda på att vi var ca två timmar sena insåg jag att jag ju aldrig skulle hinna göra min frisyr när jag kom fram. Så jag tänkte helt enkelt att så svårt kan det väl inte vara att fixa frisyren i bussen. Enda problemet var att det inte fanns något vatten på bussen. Men min busskompis rådde bot på detta med en flaska Loka persika hallon. Så på med linser(frisyren är inte helt glasögonkompatibel), blöta håret med Loka, i med hårgelé och börja jobba.
  Men det blev bra. Det blev helt otroligt bra för att vara fixat på en buss.
  Så här såg det ut två dagar senare.

  20120323-153024.jpg
  Eftersom man har i massor med gelé i blött hår så torkar det här och blir ganska hårt och håller därför i flera dagar. Jag trivdes hur bra som helst i frisyren. Det här är något man borde ha oftare.

  Förra veckan var jag och Julia, som var med på Sri Lanka, och föreläste på JHAN:s (Jönköping Huskvarna Allmänna Nykterhetskommitté) årsmöte. Det var väl ungefär så gammeldags och torrt som det låter men också ganska trevligt. Medelåldern var minst sagt hög, men jag tror att de uppskattade att vi var där och fick ut nåt av föreläsningen. Vi fick också semlor och varsin fin blombukett som tack.

  20120323-161336.jpg
  Dukat med rörelse-porslin och årstryck

  20120325-084106.jpg
  Logens flagga hängde bakom pianot på scenen.

  20120325-084313.jpg
  Fina blommor fick vi.


 3. Mot hufvudstaden

  mars 10, 2012 av Sabina Koggdal

  Imorgon (okej idag, klockan är efter 12) åker jag till Stockholm och på kvällen blir det burleskfest på Nalen med Freulein Frauke. Det kommer bli sjukt bra det här.
  Det är ingen dresscode på Fraukes tillställningar men alla uppmuntras att klä sig enligt temat eller med någon koppling till burlesk. Den är gången är temat Paris och främst två epoker i Paris. Dels La Belle Paris på 1800-talet och dels 1920-talets Paris. Båda årtalen har en burlesk anda och kommer säkert båda passa och matcha varandra som tema.

  Eftersom jag nu klippt av håret i nästan en 20-tals page/bob kände jag lite att jag borde utnyttja det och göra en 20-tals frisyr.
  Så här ser jag för övrigt ut nu efter andra klippningen. Jämför med bilden i förra inlägget

  20120310-003942.jpg

  Jag satte mig i alla fall och sökte runt lite på nätet efter 20-talsfrisyrer och hur man gör dem. Jag fastnade för den ganska klassiska, vågiga, så kallade finger waving-frisyren. Det såg jäkligt svårt ut att göra men jag bestämde mig för att testa. Så jag åkte iväg och köpte hårgelé och började experimentera.
  För att vara allra första gången jag gör det här så är jag sjukt nöjd måste jag säga. Här är resultatet:

  20120310-004505.jpg

  Man kan göra såna här schyssta vågor i hela håret men det kändes som lite överkurs. Så jag lockade resten av håret lite istället. Och ungefär såhär hade jag tänkt se ut imorgon kväll. Fast med lite 20-tals-sminkning också.

  20120310-004901.jpg

  20120310-004919.jpg

  20120310-005021.jpg