RSS Feed

Posts Tagged ‘Smulan’

 1. Påskmiddag i Vrigstad

  mars 30, 2013 av Sabina Koggdal

  Igår var vi på påskmiddag i Vrigstad. Det blev god mat, brädspel och påskgodis. Jag gjorde en blomgrupp till Ami i påskpresent. Smulan ville vara med och hjälpa till.

  image

  image

  image

  Boris fick ett påskägg av mig också. :)

  image

  Jag försökte ta en bild på mig men det var lite bråttom, var dåligt ljus och min mobilkamera är inte alltid så bra så det här var de enda bilderna jag fick.

  image

  image

  Gult och lila är väl påskfärger. :) satte lite fjädrar i håret också.


 2. Projekt ”SmulåLab”

  december 14, 2012 av Sabina Koggdal

  Projekt InneSmul gick förvånansvärt bra, redan andra dagen gick hon runt i hela lägenheten och hon använde låda, åt och drack.
  Hon jamade en del på nätterna och verkade be oss öppna en dörr ut som hon inte riktigt visste vart den fanns, men annars gick hon runt som om hon bott här länge och var väldigt social.
  image
  Här ligger hon och vilar på min mage när jag tittar på tv.

  image
  Hon har hittat gerbilerna också, de var riktigt spännande att titta på. Vi har kommit fram till att vi har en katt-tv. :)
  Hon har gått runt buren en del och tittat in men verkar inte vilja äta dem än. Igår tittade Warsawa och Smulan på varandra genom glaset i buren och Warsawa blev inte rädd.

  Laban trivdes inte så bra med att bli lämnad ensam i Vrigstad så länge medan Ami jobbade så vi bestämde oss för att börja projekt SmulåLab lite tidigare än vi först tänkt.
  Så i torsdags förra veckan åkte jag ner och hämtade honom. Då hade Smulan varit här i fyra dagar och bott in sig riktigt bra.
  image
  Det var mysig vinterväg på vägen ner till Vrigstad och jag lyssnade på gamla blandskivor jag hittat i huset i Växjö.
  Och Laban var så glad över att det var mycket snö ute.
  image

  Laban är van vid katter och har till och med fått stryk av ett par stycken. Så han tyckte inte det var konstigt alls att vi plötsligt hade katt. Enda problemet var att Smulan tyckte det kändes tryggt och säkert under vår säng, där Laban alltid sover. Så när han skulle gå och lägga sig låg det en arg katt där, men han är duktig och förstår att det inte är smart att gå och lägga sig då.
  image
  Efter ett tag fattade Smulan att man kunde vara ganska säker uppe i sängen även om det var läskigt när Laban kom för nära.

  image
  Men här är bildbevis (även om det är en dålig bild) på att det går bättre och bättre. Laban ligger i hallen utanför sovrummet och Smulan kan slappna av i sängen.

  image
  Och nu ligger Smulan och sover i vår säng varje natt och Laban ligger på sin plats under den. Häromdagen stod Laban och åt samtidigt som hon låg i sängen, vi har hans matskålar i sovrummet, utan att hon blev arg, reste ragg eller fräste på honom.
  Det är faktiskt bara knappt två veckor sen vi hämtade Smulan så jag tycker att båda anpassat sig väldigt fort. De kanske inte kommer bli kompisar på en gång men jag tror ändå det här kommer gå riktigt bra.


 3. Projekt ”InneSmul”

  december 2, 2012 av Sabina Koggdal

  I helgen har jag varit i Växjö för att tillsammans med en arbetsgrupp med ett gäng andra UNF:are. Målet är att försöka hitta bra sätt att öka övergångar från Junis till UNF.

  Idag bar det hem mot Jönköping igen och med mig hade jag vår ena katt Smulan. Vi ska sälja huset som är mitt barndomshem och måste omplacera våra djur. Mamma tar hand om Mysen, vår fina hankatt på 16 år (tror jag att han är, rätta mig om jag har fel) som innekatt i Växjö. Vi har försökt hitta nån som bor i villa som kan ta hand om Smulan på 11 år så hon kan fortsätta vara utekatt. Men vi har inte hittat någon så nu ska jag ta hand om henne och försöka göra henne till innekatt i lägenhet tillsammans med hund och gerbiler.
  Idag fick vi också svar från en kontakt som verkar kunna ta hand om vår leguan Sigge på 14 år. Han kommer få bo på Exotisk värld, ett tropikcenter i Karlshamn tillsammans med silkesapor och sköldpaddor. :) Tänk att man lyckas omplacera en leguan på 1,60 men inte en katt. Jag tror Sigge kan få det jättebra där hos kunniga människor.

  Smulan var i alla fall inte helt sugen på att sitta i bur och åka bil upp till Jönköping.

  image

  Hon klagade en del i början men lugnade ner sig sen. När vi väl kom till Jönköping och jag öppnade reseburen tog det låång tid innan hon vågade sig ut. Jag ställde upp buren i en soffa och lade en fårfäll bredvid som Laban inte varit på. Efter lite lockande och småpratade tog hon några fruktansvärt försiktiga steg utanför buren. Sen lade hon sig på fjällen och tvättade sig. Det måste väl ändå vara ett bra tecken?

  image

  Nu ligger hon kvar på fällen. Vi får se när hon gör nästa move.
  Laban har fått flytta till Vrigstad medan Smulan gör sig hemmastadd.