RSS Feed

Posts Tagged ‘ridning’

 1. Satsning på välbefinnande och ridning? …och gerbilbilder :)

  februari 1, 2013 av Sabina Koggdal

  Igår åt vi tacos och Edit och Warsawa fick smaka gurka och ost. Edit blev glad och satte sig nöjd och tuggade ost i matskålen.

  image

  Warsawa sprang istället runt i hela buren och var allmänt svårfotad.

  image

  Men fick med henne på bild till slut också. Hon är nästan lika stor som Edit nu.

  image

  Idag har jag träningsvärk. Inte för att jag tränat, för träningen gick inte alls bra när det blev lite mycket annat ett par veckor, men för att jag ridit igen.
  Jag slutade rida innan jul för jag hade helt enkelt inte råd med det längre. Det är svårt att ha dyra intressen när man får lägsta aktivitetsersättningen från försäkringskassan.
  Men så blev jag tipsad om att man kan ju vara medryttare åt någon. Alltså någon som har häst men vill ha hjälp att ta hand om och rida den. Innan jul fick jag reda på att Thea hade en jobbarkompis som hade två islandshästar hon behövde hjälp att rida. Det lät ju skitbra tänkte jag och i onsdags var vi där första gången båda två och red ut med Drottning och Gramur som hästarna heter. Jag var uppenbarligen upptagen med att bara vara och glömde fota, men jag tar det som ett gott tecken.
  I helgen var jag och hjälpte till i cafét och med nybörjarridning i stallet jag red i innan och fick ett fantastiskt bra erbjudande om att bli medryttare åt en där. Jag har en riktigt tur med det här. Hon som behövde hjälp håller inte på så mycket med klassisk ridning utan saker som akademisk ridkonst, frihetsdressyr och horsemanship. Här kan man läsa lite mer om vad det är. Det är saker som jag, ända sen jag hörde talas om det för ett par år sen, velat prova mer och ägna mig åt mer än det man får lära sig på ridskola. Och plötsligt finns möjligheten att få vara med ryttare åt en som håller på med just de här sakerna! Jag var så glad när jag åkte från stallet efter att ha pratat med henne om eventuellt medryttarskap att jag inte kunde sluta le. Och under veckan har jag googlat runt på akademisk ridkonst för att ta reda på mer. Det är svårt att förklara men det här är en sån himla stor möjlighet för mig att testa nåt jag verkligen är intresserad av.
  Så nu har jag alltså två ställen att rida på men jag kommer antagligen bara ha tid med ett. Ska under den närmaste veckan ta reda på vad det blir, men det lutar tyvärr åt att Thea får rida islänningarna själv.


 2. Nytt år och ny träning

  januari 22, 2013 av Sabina Koggdal

  Alltså, jag håller inte på med nyårslöften och sånt. Lika bra att inte lova nåt man inte kan hålla. Tycker bara det blir en jobbig press istället för något peppande.
  Jul och nyår har varit virrigt, jobbigt och kanske sämst hittills av olika skäl. Sen tänker man nytt år och nya tag, men jag hade liksom inte någon energi att ta de där nya tagen med utan släpade vidare mig själv in på nästa år.
  Hela hösten har varit ganska kaos, det har varit skilda föräldrar, sjukskrivning, mediciner och krångel med arbetsförmedling, försäkringskassa och praktiker. Så det var kanske inte så konstigt att jul och nyår inte riktigt funkade.

  image

  Nu är det nytt år och årsmötestider. Förra året vid den här tiden funkade saker och ting ganska bra och jag hamnade i två distriktsstyrelser och i en valberedning. Så här i efterhand är det inte ultimat just nu men jag försöker sköta mina förtroenden så gott jag kan.

  image

  Jag kände lite att mitt nya år kommer börja nån gång efter alla årsmöten. Då fyller jag dessutom år så då börjar ju faktiskt Mitt nya år. Så nu funderar jag på att ha nyårsfest när jag fyller år.

  Oops, wall of text. :p

  Jag tror att jag har fått nån slags 25-årskris. Och nej, jag syftar inte på håret. Jag kan förstå att vissa kan se det som nån slags kris att färga håret lila, men det står jag helt för. Jag trivs sjukt bra i lila hår och har fått många komplimanger sen jag färgade det.

  image
  Klippte mig nu efter nyår också. Den här gången bytte jag frisör och hon fattade hur jag ville ha det. Kort bak, långt fram, rena linjer och volym bak.

  Jag har däremot bestämt mig för att börja träna, eventuellt av någon slags känsla att nu håller jag på att bli gammal och kommer snart tappa formen. Nu kommer det kanske inte hända men träna har jag bestämt mig för att göra.
  Tidigare har jag alltid tyckt att ”vanlig” träning är sjukt tråkigt, gymma, springa eller liknande lockar mig inte alls. Istället har jag genom åren dansat, tränat wing tsun, åkt in-lines och ridit som några grejer. Det måste liksom finnas nåt mer än bara träning.
  Nu har jag blivit tvungen att sluta rida igen för jag har inte råd att rida på ridskola (kan delvis tacka arbetsförmedlingen och försäkringskassan för det). Så jag bestämde mig för att iaf göra lite övningar hemma som gör att man kanske håller formen lite. Tur att man har en sambo som är lite insatt i träning annars hade det här aldrig gått :) .
  Jag började i söndags med lite ben och rumpövningar. Skulle testa lite hur mycket jag orkade och vad som skulle kunna passa. Nu har jag inte kunnat gå ordentligt på två dagar, kul. Men, det är väl bara att köra igen och se vart det leder.
  Jag kommer inte sluta rida helt heller. Fick reda på att en kompis kände en som behövde hjälp att rida sina islandshästar. Så det kommer jag också ägna mig åt i vår. Även om det är en bit att åka så blir det billigare än ridskola.
  Nu ska jag ut och plåga mina stackars ben med en hundpromenad. Laban kommer bli glad i alla fall. Trots hans gamlingben som han snubblar med lite nu och då är det bra fart på honom på vinterpromenader.
  image