RSS Feed

Posts Tagged ‘ögonskugga’

 1. Ibland sminkar jag mig

  mars 30, 2012 av Sabina Koggdal

  Igår kunde jag knappt sova för jag var så pepp på att prova nya sminkningar efter att ha inspirerats av olika bloggar. Jag hade massor med saker jag ville testa.
  Så idag gjorde jag en sminkning för första gången på flera månader.
  Jag köpte en helt fantastisk gul på make up store för ett tag sen som heter Ra, så den ville jag använda.
  Jag hade looken som visas på den här bloggen lite som förlaga. Fast mina skuggor är båda från make up store.
  Så här blev min version

  20120330-135844.jpg

  20120330-135859.jpg

  Sen gick jag en hundpromenad i blåsten. Mina ögon rann som bara den och det hela blev lite förstört.

  20120330-140058.jpg


 2. Skönhetsblogg?

  januari 25, 2012 av Sabina Koggdal

  Jag har klippt min lugg. Och orkat plocka och fixa ögonbrynen lite.

  Fast det blev inte helt bra med luggen så den ska få lite mer trimning efter nästa dusch.
  Luggen började bli så lång så den vägrade hänga rakt. Istället ville den, på ett inte alls bra sätt, dela på sig och det hela blev väldigt fult. Jag borde, som vanligt, tagit en före-bild så hade ni sett hur det såg ut men nu får ni föreställa er istället.
  Jag brukar klippa luggen själv för den behöver egentligen trimmas lite oftare, men jag har helt enkelt inte orkat.

  20120125-032506.jpg

  Jag har på senaste plockat upp mitt sminkintresse lite igen.
  Jag är en sån där som liksom aldrig kan ha bara ett intresse och ibland är jag lite mer strukturerad och tar ett intresse i taget och ibland vill jag göra allt samtidigt. Sminkintresset är ett sånt där som kommer och går lite grann. När jag kommer in i en sminkintresseperiod (det kan ibland gå nåt år emellan perioderna) börjar jag uppdatera mig hos mina sminkintresserade vänner, kollar bloggar, läser/tittar på tutorials samt får ett visst köp- och habegär.

  Nu var det ett bra tag sen jag hade en sminkperiod så man är ju inte så värst uppdaterad. Men förra gången införskaffade jag mig en riktig pensel på make up store. En all-round lite snedställd som ska funka bra till såväl påläggning av ögonskuggan som blending. Vet inte vad den hette men kan kolla upp det.
  Jag köpte också en fruktansvärt fin ljusgrön, matt ögonskugga (make up store leaf), en annan väldigt fräck turkos skimrig (make up store buzzer) samt en penna som kunde användas som primer enligt de i butiken.
  Pennan var rätt värdelös och det kan varit den som gjorde att den sminkperioden tog slut.

  Nu är jag iaf inne och kollar sminkbloggar igen, en kompis var här och testade sminkningar på mig för någon vecka sen (det kommer nog ett par bilder på det sen) och jag fick lite tips samt att jag nu införskaffat en ordentlig primer och köpt en ny skugga. Den här gången kunde jag såklart inte motstå en riktigt gul skugga trots att den var lite glittrig. Den är så där härligt varmt gul som jag tycker om, är också från make up store och heter Ra som den egyptiska solguden.

  Här är bilder från när jag var sminkdocka åt min polare. Det blev en sminkning på varje öga.
  Jag är osminkad i övrigt, har inte plockat ögonbrynen, det var urkasst fotoljus i mitt badrum och kanske inte bästa kameran men drt syns väl lite i alla fall.

  20120125-040022.jpg
  Grönt och turkost.

  20120125-040035.jpg
  Och en slags cut-crease i brunt. Jag tyckte nog jag passade bäst i den här. Bra att veta i framtiden.

  Vi avslutar allt det här med dagens tatueringsbild. Nu har det bildat nån slags skorpa som börjar flagna av så det är fortfarande inte skitvackert.

  20120125-040433.jpg

  Något jag stör mig på är att lampan på min toalett som är enda lampan i lägenheten som ger ljus nog att fota i utan blixt får mig att se helt kycklingul ut. Jag har lite gulaktig ton på min hy men inte som det ser ut på de här bilderna. XP