RSS Feed

Posts Tagged ‘hund’

 1. Djurdagen

  november 20, 2012 av Sabina Koggdal

  Nu har jag inte lagt upp nåt här på länge så nu är det väl dags.

  Idag har varit en djurdag. Först tog jag en lång skogspromenad med Laban och vi träffade en fin rottweilertjej som Laban är kompis med. Det blir tyvärr inga bilder på rottisflickan men ett par fick jag till på Laban när han stod och luktade på ett väldigt intressant löv.

  image

  image

  När vi kom hem lade sig Laban trött och nöjd under soffbordet. Jag gick och diskade lite och kom sedan tillbaka och då tuggade han nöjt på ett ben han fick igår när vi också köpte en tandborste (14 år gammal hundmun luktar inte bra).
  Jag klappar honom lite för att han är duktig och äter ben på sin handduk. Ser att han ligger på en plastpåse som jag tror är till nån datordel. (Boris har hållt på att mecka datorer en del på sistone).

  image

  Sen.. hittar jag den här på golvet!
  image

  Jag ringer Boris som bekräftar min misstanke. Igår hade han packat in benet i zip-påsen och lagt den i Charlieskassen som den kom i. Våran inbrottarhund har alltså lyckats ta sig igenom båda två!
  Han visste att det var hans så han såg till att hämta det.

  Nu ikväll har jag varit och ridit. Vi skulle hoppa ett studshinder. För er som inte vet är det när två hinder står så nära varandra så hästen inte hinner ta nåt galoppsprång emellan, utan får göra två hopp i rad och det ser lite studsigt ut.
  Min bångstyriga lilla pålle ville inte fatta galopp och vägrade hoppa hindret. Men jag var envis och fick honom både i bra galopp och över hindret till slut. :)
  Här är han. Fina Harry Barry.
  image

  image

  De har också ursöta kattungar i stallet just nu.
  image

  När jag kom hem käkade vi spaghetti och köttfärssås och Edit och Warsawa fick smaka lite spaghetti.
  image


 2. Födelsedagsmys och hundpromenad

  november 8, 2011 av Sabina Koggdal

  I förrgår fyllde Boris år, ännu ett år äldre. Vi firade med att äta frukost i soffan och kolla på Conan barbaren. :)
  Senare kom Torbjörn över med kakor han bakat och Manfred kom också över en stund.
  Riktig mysdag blev det.
  På bilden är det Torbjörns chokladbollar med chili, banansockerkaka och kladdkaka med chokladfudge.

  20111108-093736.jpg

  Igår gick jag första promenaden med finaste Laban sen jag kom hem. För er som inte vet vem Laban är så är han våran hund på 13,5 år och är en blandras mellan schäfer och collie.
  Han är mer intresserad av att lukta på andra hundars kiss än att vara med på kort när han är ute. :)

  20111108-094038.jpg

  Det var riktigt fint höstväder faktiskt.
  När jag först kom hem till Sverige frös jag massor trots dubbla långärmade tröjor och vindjacka. Men tjock polotröja, halsduk och mössa samt tjocka strumpbyxor, stickad kjol och benvärmare krävdes ändå igår för att inte frysa.

  20111108-094058.jpg

  De flesta löven har ju trillat av nu. Tror
  jag missade en del av den fina hösten när jag var på Sri Lanka. Det är ju så fint med alla röda löv och faktiskt rätt mysigt när man får klä sig i mycket stickat och värma sig med en kopp te.
  Den här delen av hösten tycker jag om.
  Jag hittade iaf en häck med röda bär som fortfarande hade lite löv kvar. (tyvärr inte så bra bild då kameran i telefonen inte har så bra närgräns)

  20111108-094933.jpg