RSS Feed

Posts Tagged ‘höst’

 1. Födelsedagsmys och hundpromenad

  november 8, 2011 av Sabina Koggdal

  I förrgår fyllde Boris år, ännu ett år äldre. Vi firade med att äta frukost i soffan och kolla på Conan barbaren. :)
  Senare kom Torbjörn över med kakor han bakat och Manfred kom också över en stund.
  Riktig mysdag blev det.
  På bilden är det Torbjörns chokladbollar med chili, banansockerkaka och kladdkaka med chokladfudge.

  20111108-093736.jpg

  Igår gick jag första promenaden med finaste Laban sen jag kom hem. För er som inte vet vem Laban är så är han våran hund på 13,5 år och är en blandras mellan schäfer och collie.
  Han är mer intresserad av att lukta på andra hundars kiss än att vara med på kort när han är ute. :)

  20111108-094038.jpg

  Det var riktigt fint höstväder faktiskt.
  När jag först kom hem till Sverige frös jag massor trots dubbla långärmade tröjor och vindjacka. Men tjock polotröja, halsduk och mössa samt tjocka strumpbyxor, stickad kjol och benvärmare krävdes ändå igår för att inte frysa.

  20111108-094058.jpg

  De flesta löven har ju trillat av nu. Tror
  jag missade en del av den fina hösten när jag var på Sri Lanka. Det är ju så fint med alla röda löv och faktiskt rätt mysigt när man får klä sig i mycket stickat och värma sig med en kopp te.
  Den här delen av hösten tycker jag om.
  Jag hittade iaf en häck med röda bär som fortfarande hade lite löv kvar. (tyvärr inte så bra bild då kameran i telefonen inte har så bra närgräns)

  20111108-094933.jpg


 2. Inlägg no. 1

  oktober 6, 2011 av Sabina Koggdal

  Sådana här fina blommor kan man hitta vid busshållplatsen Lassarettsparken i Jönköping under någon vecka på våren.

  Men nu är det höst och inte vår och jag har tänkt att jag ska börja blogga.
  För ett tag sen kände jag ett behov av att kunna visa bilder för folk jag känner, visa upp olika projekt jag håller på med (ni som känner mig vet att jag tycker om att pyssla), och kanske till och med berätta lite om min vardag. Sen får väl folk läsa eller inte, tycka om eller hata och så får vi se hur länge det här projektet håller. :)

  Jag tror att det kommer bli ganska mycket bilder och inte överdrivet mycket text, så grattis till er som hellre ser på bilder än läser långa textmassor. För er som går under utan långa textmassor kan jag säkert åstadkomma något sådant någon gång också eller så kanske jag bara är lat och länkar till någon annan som orkat skriva en lång textmassa. ;)
  Bilder är något jag tycker om i alla fall och jag tycker om att fota. Ibland är jag bra på det och ibland kan jag vara ruskigt dålig och ni kommer säkert få se båda delarna.

  En annan sak som jag kommer skriva om i den närmaste framtiden är min resa till Sri Lanka. Jag är sjukt pepp på att åka dit och uppleva en massa saker och med lite tur kommer jag kunna uppdatera med bilder medan vi är där. :)
  Vill man veta mer om Sri Lanka kan man gå in på den här wikipedialänken. Eller varför inte bara googla Sri Lanka.
  Jag kommer åka dit med UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund och på plats få träffa ADIC, Alcohol and Drug Infromation Centre (deras hemsida är inte riktigt vad vi skulle kalla 2011, men Sri Lanka är varken Sverige eller västvärld och allt som är häftigt eller snyggt här är inte det där och tvärtom). De jobbar med liknande saker som UNF fast på Sri Lanka.
  Vi är en grupp på 16 ungdomar uttagna från UNF i hela Sverige som har fått chansen att göra den här resan. Vi kommer få träffa, jobba med och utbyta erfarenheter med ADIC.
  Mer om Sri Lanka kommer alltså senare.

  Som avslutning på det här får ni en bild på ostmästare Gerard för att han ser jävligt creepy ut (Det är ju faktiskt snart halloween) och helt random fanns med på ett mjölkpaket en gång, samt lite smygreklam från Arla.