RSS Feed

Posts Tagged ‘hår’

 1. Växjö

  juni 19, 2012 av Sabina Koggdal

  I helgen åkte jag och Boris ner en sväng till Växjö och hälsade på vänner och familj.
  På vägen ner droppade vi av Laban hos Boris mamma, katterna hos mina föräldrar i växjö är inte så förtjusta i hundar och Boris mamma vill ju också träffa Laban ibland.

  image

  Hittade fina liljekonvaljer i hennes rabatt. Jag var tvungen att ta en bild och visa mamma som alltid tyckt om liljekonvaljer.
  Är det vanligt att man har dem i trädgården? Jag har fått för mig att de är så där lite ovanliga och bara växer vilt.

  Väl hemma i växjö blev det grillat tillsammans med mina föräldrar och ett par grannar. (grannen är frisör och gillade mitt lila hår :) När jag berättade hur jag tänkt och gått tillväga sa hon att jag skulle kunna bli frisör själv. Sånt är ju kul att höra)

  image

  Här står pappa vid grillen med parasoll som skydd mot regnet som kom ibland.

  image

  Här var förrätten vi åt innan. Torkad skinka med någon form av röra med soltorkade tomater och melon.

  Efter middagen blev det fika och krogen med gamla vänner. Intressant att jag tog kort på förrätten och sen inget mer resten av kvällen. Så tyvärr inga bilder på det.

  På söndagen blev det överraskningsfirande av min bror som fyller år idag.

  image

  image

  Ibland är jag pysslig och gör grattiskort när folk fyller år och det hade jag gjort den här gången också. Jag hade skurit mönster, stämplat och embossat och sen glömde jag fota. Haha, typiskt mig.
  Innan vi åkte därifrån byggde vi koja med brorsonen. Varför bygger man inte kojor längre? Det är skitmysigt.

  Innan vi åkte fick jag med mig ett par växter från mamma.
  image

  De står nu och är snygga på balkongen. Det är en smultronplanta och något annat jag inte kommer ihåg vad det var, men den var snygg :) Nu kanske det kan bli lite mysigt på balkongen igen.

  Vi avslutar med en bild på mitt hår som tydligen blev rätt coolt när jag stod under en lampa hemma hos Camilla i förra veckan.
  image


 2. Telefonlös och hårlös?

  mars 2, 2012 av Sabina Koggdal

  I söndags blev jag av med min telefon på tåget från Göteborg. Det var en till som blev av med sin telefon på samma tåg och när vi ringde min var den avstängd, så den är med största sannolikhet stulen.
  Först får man ju lite panik. Alla kontakter, almanackan, bilder etc. allt är ju borta.
  Men det har löst sig ganska bra. Jag har lånat min pojkväns gamla iPhone och lyckats få internet på den och nästan allt i telefonen var backupat till datorn.
  Enda problemet är att jag inte kan ringa. Jag har spärrat och beställt nytt sim-kort men det har inte kommit. Det är nu man märker hur beroende man är av telefonen.
  Jag har under veckan till exempel provat på old school-metoden att bestämma en tid och plats och komma dit utan att höras av på telefon.
  Och det roliga är ju att nu har jag faktiskt, som man skämtat om tidigare, en telefon utan telefon. Den har wi-fi, bluetooth, kamera mm. men jag kan inte ringa med den!

  Igår tänkte jag att det var dags att klippa lite på min tidigare frisyr som fått växa sig lång sedan september. Så jag gick till min nya frisör i Jönköping som jag skaffade mig förra året. Det var de som klippte av mitt långa hår och gjorde det till en snygg brant page/bob som jag trivts sjukt bra i.
  Men igår var jag inte nöjd när jag kom hem.
  Jag ser ju ingenting utan glasögon så man kan inte alltid stoppa dem i tid. Men det var nog först när jag kom hem som jag kände att det här var ju faktiskt inte vad jag tänkt mig.
  Så här blev det i alla fall

  20120302-101740.jpg

  20120302-101754.jpg

  Ni ser ju att det ser olika ut på de olika sidorna och det är för att mitt hår gärna böjer sig åt höger. Men förra gången jag klippte mig hos dem var det mycket jämnare och såg ut så här:

  20120302-102135.jpg
  Jag var nog inte tillräckligt tydlig med att jag vill ha långt fram och kort bak med en brant lutning.
  Idag tänkte jag gå tillbaka och se om de vill klippa om mig. Och nu har jag googlat fram lite bilder som visar lite mer åt vilket håll jag tänkt mig. Så vi får se hur det blir sen.

  20120302-102522.jpg

  20120302-102848.jpg
  Nåt åt det här hållet har jag tänkt mig. Men nu har jag ju fått kortare fram så då får man kanske klippa upp mer i nacken för att få lutningen jag vill ha.