RSS Feed

Posts Tagged ‘Göteborg’

 1. Telefonlös och hårlös?

  mars 2, 2012 av Sabina Koggdal

  I söndags blev jag av med min telefon på tåget från Göteborg. Det var en till som blev av med sin telefon på samma tåg och när vi ringde min var den avstängd, så den är med största sannolikhet stulen.
  Först får man ju lite panik. Alla kontakter, almanackan, bilder etc. allt är ju borta.
  Men det har löst sig ganska bra. Jag har lånat min pojkväns gamla iPhone och lyckats få internet på den och nästan allt i telefonen var backupat till datorn.
  Enda problemet är att jag inte kan ringa. Jag har spärrat och beställt nytt sim-kort men det har inte kommit. Det är nu man märker hur beroende man är av telefonen.
  Jag har under veckan till exempel provat på old school-metoden att bestämma en tid och plats och komma dit utan att höras av på telefon.
  Och det roliga är ju att nu har jag faktiskt, som man skämtat om tidigare, en telefon utan telefon. Den har wi-fi, bluetooth, kamera mm. men jag kan inte ringa med den!

  Igår tänkte jag att det var dags att klippa lite på min tidigare frisyr som fått växa sig lång sedan september. Så jag gick till min nya frisör i Jönköping som jag skaffade mig förra året. Det var de som klippte av mitt långa hår och gjorde det till en snygg brant page/bob som jag trivts sjukt bra i.
  Men igår var jag inte nöjd när jag kom hem.
  Jag ser ju ingenting utan glasögon så man kan inte alltid stoppa dem i tid. Men det var nog först när jag kom hem som jag kände att det här var ju faktiskt inte vad jag tänkt mig.
  Så här blev det i alla fall

  20120302-101740.jpg

  20120302-101754.jpg

  Ni ser ju att det ser olika ut på de olika sidorna och det är för att mitt hår gärna böjer sig åt höger. Men förra gången jag klippte mig hos dem var det mycket jämnare och såg ut så här:

  20120302-102135.jpg
  Jag var nog inte tillräckligt tydlig med att jag vill ha långt fram och kort bak med en brant lutning.
  Idag tänkte jag gå tillbaka och se om de vill klippa om mig. Och nu har jag googlat fram lite bilder som visar lite mer åt vilket håll jag tänkt mig. Så vi får se hur det blir sen.

  20120302-102522.jpg

  20120302-102848.jpg
  Nåt åt det här hållet har jag tänkt mig. Men nu har jag ju fått kortare fram så då får man kanske klippa upp mer i nacken för att få lutningen jag vill ha.


 2. Solig morgon i Göteborg

  februari 26, 2012 av Sabina Koggdal

  Klockan är 8.20 och jag sitter och väntar på en buss i Göteborg.
  Jag har varit arbetslös ett tag nu och då är det svårare än man tror att ta sig upp på morgonen, eller har det kanske något att göra med bara tre timmars sömn? Det kan ju vara så också.

  Jag åkte till Göteborg redan i förrgår och allt kändes som förr. För några år sedan, kanske 6-7 år sedan (det är nog så länge sen) åkte jag mycket till Göteborg.
  Jag hälsade på vänner, gick på synthklubb. Och det är lite det jag gjort nu också så det känns precis som förr.

  Jag bor ju i Jönköping nu och det är fruktansvärt dåligt uteliv där (eller är det jag som är bortskämd med schyssta synthklubbar). Så det känns så bra att vara här, träffa vänner man inte sett på länge och gå på bra synthklubb.

  Men det är inte bara härlig vänner och bra synthklubbar som dragit mig hit. Jag ska också föreläsa på UNF-kursen Specialisten: Globalt. Där ska jag prata lite om Fake Free och om Schyst resande.
  Kul at man själv får börja föreläsa lite. Dela med sig av det man kan och varit med om.
  Och så får jag träffa några av de som var med på Sri Lanka. Jag har inte träffat dem sen vi kom hem så det ska bli kul.