RSS Feed

Posts Tagged ‘frisyr’

 1. Mot hufvudstaden

  mars 10, 2012 av Sabina Koggdal

  Imorgon (okej idag, klockan är efter 12) åker jag till Stockholm och på kvällen blir det burleskfest på Nalen med Freulein Frauke. Det kommer bli sjukt bra det här.
  Det är ingen dresscode på Fraukes tillställningar men alla uppmuntras att klä sig enligt temat eller med någon koppling till burlesk. Den är gången är temat Paris och främst två epoker i Paris. Dels La Belle Paris på 1800-talet och dels 1920-talets Paris. Båda årtalen har en burlesk anda och kommer säkert båda passa och matcha varandra som tema.

  Eftersom jag nu klippt av håret i nästan en 20-tals page/bob kände jag lite att jag borde utnyttja det och göra en 20-tals frisyr.
  Så här ser jag för övrigt ut nu efter andra klippningen. Jämför med bilden i förra inlägget

  20120310-003942.jpg

  Jag satte mig i alla fall och sökte runt lite på nätet efter 20-talsfrisyrer och hur man gör dem. Jag fastnade för den ganska klassiska, vågiga, så kallade finger waving-frisyren. Det såg jäkligt svårt ut att göra men jag bestämde mig för att testa. Så jag åkte iväg och köpte hårgelé och började experimentera.
  För att vara allra första gången jag gör det här så är jag sjukt nöjd måste jag säga. Här är resultatet:

  20120310-004505.jpg

  Man kan göra såna här schyssta vågor i hela håret men det kändes som lite överkurs. Så jag lockade resten av håret lite istället. Och ungefär såhär hade jag tänkt se ut imorgon kväll. Fast med lite 20-tals-sminkning också.

  20120310-004901.jpg

  20120310-004919.jpg

  20120310-005021.jpg


 2. Telefonlös och hårlös?

  mars 2, 2012 av Sabina Koggdal

  I söndags blev jag av med min telefon på tåget från Göteborg. Det var en till som blev av med sin telefon på samma tåg och när vi ringde min var den avstängd, så den är med största sannolikhet stulen.
  Först får man ju lite panik. Alla kontakter, almanackan, bilder etc. allt är ju borta.
  Men det har löst sig ganska bra. Jag har lånat min pojkväns gamla iPhone och lyckats få internet på den och nästan allt i telefonen var backupat till datorn.
  Enda problemet är att jag inte kan ringa. Jag har spärrat och beställt nytt sim-kort men det har inte kommit. Det är nu man märker hur beroende man är av telefonen.
  Jag har under veckan till exempel provat på old school-metoden att bestämma en tid och plats och komma dit utan att höras av på telefon.
  Och det roliga är ju att nu har jag faktiskt, som man skämtat om tidigare, en telefon utan telefon. Den har wi-fi, bluetooth, kamera mm. men jag kan inte ringa med den!

  Igår tänkte jag att det var dags att klippa lite på min tidigare frisyr som fått växa sig lång sedan september. Så jag gick till min nya frisör i Jönköping som jag skaffade mig förra året. Det var de som klippte av mitt långa hår och gjorde det till en snygg brant page/bob som jag trivts sjukt bra i.
  Men igår var jag inte nöjd när jag kom hem.
  Jag ser ju ingenting utan glasögon så man kan inte alltid stoppa dem i tid. Men det var nog först när jag kom hem som jag kände att det här var ju faktiskt inte vad jag tänkt mig.
  Så här blev det i alla fall

  20120302-101740.jpg

  20120302-101754.jpg

  Ni ser ju att det ser olika ut på de olika sidorna och det är för att mitt hår gärna böjer sig åt höger. Men förra gången jag klippte mig hos dem var det mycket jämnare och såg ut så här:

  20120302-102135.jpg
  Jag var nog inte tillräckligt tydlig med att jag vill ha långt fram och kort bak med en brant lutning.
  Idag tänkte jag gå tillbaka och se om de vill klippa om mig. Och nu har jag googlat fram lite bilder som visar lite mer åt vilket håll jag tänkt mig. Så vi får se hur det blir sen.

  20120302-102522.jpg

  20120302-102848.jpg
  Nåt åt det här hållet har jag tänkt mig. Men nu har jag ju fått kortare fram så då får man kanske klippa upp mer i nacken för att få lutningen jag vill ha.


 3. Innan jul

  januari 9, 2012 av Sabina Koggdal

  Innan julen kom gjorde jag och Torbjörn ett försök till att koka lakritsknäck. Jag fick idén från en kompis i Göteborg som hade gjort det. Vi köpte turkisk peppar som vi malde ner med morteln och hade i smeten istället för mandel precis innan det är dags att lägga i formar.
  Jag gissar att turkisk peppar var mer värmekänslig än övrig knäcksmet för smeten blev mörkare och mörkare ganska snabbt trots att vi sakta sänkte värmen. Ni ser resultatet nedanför.
  De färdiga knäcken blev aningen hårdare än jag vill ha dem och det var mest bara de första som smakade någon lakrits alls. Men trots detta tycker jag de blev goda :)

  20120109-025634.jpgKletigt värre när man gör knäck.

  20120109-025651.jpg
  De allra ljusaste i första raden är utan turkisk peppar. Sedan ser ni den ganska snabba gradvisa förändringen.

  Som avslutning på det här får ni en bild på min kraschade frisyr jag gjorde innan vi skulle på en fest innan jul. Jag hade för en gång skull orkat fixa håret innan jag skulle iväg. Det var spikrakt på ena sidan och stora korkskruvar på andra sidan och såg faktiskt rätt coolt ut.
  Vad jag inte tog med i beräkningen var vädret som var fuktigt och småregnigt. Så redan innan vi kommit till festen såg mitt hår ganska ledset ut och det blev inte bättre under kvällens gång.

  Dock så hade jag på min fina, gula, nya favoritskjorta från Sri Lanka vilket gjorde att det kändes lite bättre.
  Jag tycker om gult för er som inte visste det. Gul var min favoritfärg när jag var liten trots att alla andra påstod att ”gult är fult” och kallade mig för påskkyckling för att jag gillade gult och fyllde år nära påsken.
  Men nu har det kommit tillbaka och jag gillar gult igen :) Det är en skön färg som passar bra till svart och den lyser upp lite.

  20120109-125419.jpg
  Här ser ni vad lite väder kan göra. Det hade väl varit bättre om jag haft en bild på när det faktiskt såg bra ut också.