RSS Feed

Ihopsättning fortsättning

10 mars, 2013 by Sabina Koggdal

I veckan fick Elvita och Warsawa träffas på neutral mark på sängen. Det gick ganska bra. Det var mycket nosande och undersökande fast mest av sängen. En gång brottades de lite men annars gick det fint.
Efter det fick de gå tillbaka till den delade buren. Jag bytte plats på dem en gång till och senare testade jag att ta bort avdelaren.

Försökte lägga in en film här men det gick inte.

Det var väldigt spänt mellan dem till en början. Sen började Warsawa stampa och visade tydliga brunsttecken. Jag har hör att det kan var dumt att sätta ihop brunstande honor och Elvita började dessutom bli lite gammal. Äldre honor ska helst sättas ihop med mycket unga honor för att det inte ska gå dåligt och de ska börja slåss.

Så jag satte i avdelaren och väntade ett par dagar. Sen testade jag igen. Det var mindre spänt mellan dem den här gången och Warsawa verkade nästan helt ointresserad. Elvita var däremot mer intresserad och sprang fram lite då och då, men var duktig och visade underlägsenhet mot Warsawa när det behövdes.

image

Idag hittade jag dem sovandes i sandskålen där de hade boat.

image

Så himla fint! Mission accomplished trots att Elvita snart är 10 veckor och att Warsawa brunstade.
Nu ska vi bygga ett lock till det nya stora akvariet så de kan få flytta in där. :)


Inga kommentarer »

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>